Mert mi hétvégén is dolgozunk…

Az előző bejegyzésemet figyelembe véve elmondható, hogy most sem volt egy nyugodt napja se egy átlagos Orosházi fúvószenekarosnak. Azért, mert egy átlagos ember hétköznap dolgozik vagy tanul, hétvégén meg igyekszik pihenni, kikapcsolódni. Mivel mi is normatartóak vagyunk  pihenésre csak a hétvége marad. Vagy mégsem? Szombat Flórián-nap, vasárnap Művészeti Fesztivál. Ilyen a fúvós élet.

Előző bejegyzésemhez csatlakozva kijelentem, hogy a fúvószenekar másik ismérve, – például az orgonistákkal szemben – hogy menetzenére is alkalmasak.

Ennek fényében vállaltuk el Riczáné Muzsik Ibolya igazgatónő felkérésére a menetoszlop vezetését a művészeti fesztiválon.

Az indulás előtt apró technikai probléma lépett fel, melynek kapcsán a rendőrök elvitték G. Éva orosházi lakost. Nem kell megijedni! Nem volt gumibotozás, bilincselés, meg miegymás csak a hangszerét hagyta ott a kiindulási ponton a Drága. Időnk nem volt, hogy visszasétáljunk érte, és ugyan mi gyorsabb egy kék fényű autónál? A rendőrök segítőkészen betessékelték a járőrautóba, és kicsit megfurikáztatták. Végül is megoldódott a probléma, a hangszer is előkerült, így kezdődhetett a menet.

A főutca sávjait rótták a zenészek, színészpalánták, képzőművészeti tanulók, táncosok, és minden olyan csoport, mely a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fennhatósága alá tartozik.
A felvonulás végén mindenki megmutathatta, mennyire mozog rutinosan a színpadon. Anyukák fényképezhettek (nem kellett otthon főzni, mert volt pörkölt), apukák ihatták a sört (mert anyukák fényképeztek). Talán a szép időnek is köszönhetően sokan voltak kíváncsiak a fellépőkre, köztük ránk is. A menetzenén kívül az Eötvös téren egy könnyűzenei összeállítással is igyekeztünk emelni a rendezvény színvonalát.

A ballagások mellett a tavaszi fáradság elűzése és megelőzése érdekében voltak programok Orosházán, melynek mi, az Orosházi Fúvószenekar is aktív részese voltunk. Tűzoltókocsik között zenésébresztettünk, majd fesztiválzárásként meneteltünk. Mint egy igazi tűzoltózenekar. Hisz tudják: A vér nem válik vízzé!