Egy biztos… (a XX. Szilveszteri hangversenyről)

090118_xx_szilveszterii044.jpgGyomorban kis gombóc, ami az izgatottság jele. A közönség gyűlik, keserűség járja át azt, akinek nem jutott jegy. Aki betegeskedett az gyógynövényekből készített magának valami italt, mert ez a hangversen sem volt más, mint egy unicum.

Az Orosházi Fúvószenekar Iskolája

Matek órán:

Fúvószenekarunk a kerek számokat csak úgy halmozza. Közel a 80-hoz megértük 2008-ban a XX. Szilveszteri hangversenyt. A számoknál maradva büszkén mondhatom, hogy két telt házas hangversenyt adtunk a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. A két félidős műsor alatt a meglepetés számokkal együtt 19 darabot játszottunk, melyben voltak énekes és táncos fellépők is. A zenekar Szilveszteri hangversenyei során összesen 232 művet adott elő.

De vége a matematika órának, most földrajz óra következik:

Hangversenyünkön bejártuk az egész világot. Voltunk “Valahol Európában”, hisz tudjuk: „A zene az kell”. Európán belül szirtakiztunk Görögországban, keringőztünk Németországban, bolyongtunk valahol „Az országúton” spanyol honban és természetesen Magyarországon a Hortobágyra is ellátogattunk.

Kicsöngettek. Következik az énekóra:

Ezen a hangversenyen a nyitány után fel lehetett ismerni musical részleteket, kis klezmeres betéteket, operettet. Mindezt természetesen fúvós előadásban, és ebben segített nekünk egyik régi tagunk szaxofon szólóval (Galyas Gábor).

Végül a nap végén egy kis társadalomismeret óra

Az orosháziak igénylik a fúvószenét, melyet vastapssal ismernek el. Érdeklődésük jele az is, hogy már a hangverseny előtt napokkal elfogynak az OFZE hangversenyekre a jegyek. Tudható az is, hogy jó kapcsolatot ápolnak a testvértelepülések lakóival (pl.: A Zombai Hagyományőrző Egyesülettel), akiket rendszeresen meg is hívnak. De közigazgatási területeiken belül is boldogulnak, hiszen felkérnek énekeseket is (Nagy Krisztina énekművészt és tanítványait, a (F)apácákat.) Jellemző még rájuk, hogy sok igazi tehetséggel rendelkeznek, és ők önállóan is igyekeznek kibontakozni (A hangversenyünkön énekeltek a zenekar soraiból: K. Tóth Péter, K. Tóth László – karnagy, Melega Krisztián és Seres Angelika). Az is tudható az orosházi zenészekről, hogy ragaszkodnak „fajtájukhoz”, ezért is tért vissza énekesként és gitárosként is ifj. K. Tóth László egykori szárnykürtös. Szóval az orosháziak is egyszerű, békés és jószívű emberek.

Az órának vége, de házi feladat is van, mégpedig nyelvtanból. A hamarosan megújuló honlapunk vendégkönyvébe és a fórumára bejegyzéseket írni. De addig is gyakorlásnak itt a jelenlegi www.ofze.hu…

Jaj, majdnem elfelejtettem! K. Tóth László osztályfőnök mindenkit szeretettel vár a következő tanítási napra, mely február 28-án lesz. De ezt nevezzük, csak Farsangi hangversenynek! Ugye az ellenőrzőbe nem kell beírnom?

A fotókért külön köszönet Rosta Tibornak és Czank Szilviának