Muzsika és rétes

Muzsika és rétes. Ez a párosítás sokaknak ízlett múlthét szombaton délelőtt és délután egyaránt, mikor is zenekarunk a Káposzta Rétesboltnál térzenézett. Nem kell megijedni, hogy jaj szegénykéim mit ettek vagy aggódóan kérdezni, hogy hazamentetek-e arra a kis időre, ami a két fellépés között volt. Feltaláljuk magunkat mindig és mindenhol. És igen, ettünk paprikást és nem mentünk haza. Együtt voltunk. Csocsóztunk beszélgettünk, csapatot építettünk.A Rétesnapot először rendezte meg a  Káposzta család. A zenekar felkérése pedig kézen fekvő volt, hiszen Vica személyében egy dobos-tortás (értsd zenekaros és réteses) hölgyet tisztelhetünk sorainkban.

Az ebéd elkészítését  már reggel elkezdtük egy kis krumplipucolással, melyben már rutinunk van. A menü tarhonyás krumplipaprikás volt OFZE-s módra. Az étel kiválóra sikeredett, azonban az elkészítése hagy maga után némi kívánni valót.

Arnold séf kitalálta, hogy a helyszínen törjük a borsot egy kis kézi őrlővel. Ez az őrlő kézről kézre járt, azonban nem akart telni a borsos tányér. Ekkor ötletem alapján kifejlesztettünk egy elektromos őrlőt. Egyszerű volt megalkotni.

Íme:

  1. Csavard le a borsőrlő hajtókarját
  2. A műhelyből előkeresett fúrógéped tokmányát lazítsd addig, míg nem tudod rácsatlakoztatni a fűszerőrlőre
  3. Miután ezekkel megvagy, indítsd be megfelelő fordulatszámon a szerszámod

Na, ezzel elég jól haladt az őrlés, bár a konyhai eszköz műanyag betétei kicsit megsínylették a fúró tempóját, de a lényeg egy volt, mégpedig a finom bográcsos.

Miután megebédeltünk, a kisebbek a csocsót, dartsot valamint a ping-pong asztalt  rohanták le.  a nagyobbak nem játszogattak, ők dolgoztak. Név szerint Zsolt és Péter zsírkrétával rajzfilm figurákat és barbie babákat színeztek ki . (A galériában eléred a képeket. Nézd meg. Megéri.) A kész alkotásokat Feldmann Tibivel a többi zenész előtt elemeztük is. Miután a művészettörténeti előadásunknak vége lett, az alkotókat komoly taps fogadta.

A tapsból jutott még bőven nekünk is a nap második felében, mert a délutáni térzenén talán többen voltak mint a délelőttin. Filmzenék, sramli nóták, indulók és szambák hozták meg nekünk az elismerést.

Úgy hallottam nem csak mi vizsgáztunk ötösre ezen a napon, hanem a Rétesbolt is.  A bókokat azóta is kapjuk mi és a cukrászok is.