Szerelmeses, haditengerészeses, lövöldözős, olajmágnásos, galaktikusos

Nem is gondolja az ember, hogy ezen szavak egy konkrét film témájára vonatkoznak. Már például a galaktikus filmek stílusa is olyan, hogy egy „olajos sztorival” egy lapra csak egy tévéújságban és a mi meghívónkon kerülhet. Sok  közös nincs bennük. Talán az, hogy jó a zenéjük. De ez elég is.

Dallas, Star Wars, Volt egyszer egy vadnyugat, JAG, Titanic, Macskajaj, Indiana Jones és még sokan mások jelentek meg az „OFZE tévében”. Nem volt korosztályos probléma, mert a lézerkardos hősöket nem ismerők sem unatkoztak, hiszen megjelent például a német sztárzsaru, Derrick is.

És itt álljunk meg egy szóra! – mondaná Grétsy László nyelvészünk. A Derricket ugyanis nem csupán hagyományos fúvósmódra adtuk elő. Velünk tartott két vendégmuzsikus, akik családi szálakkal kötődnek a zenekarhoz. Nagyházi Sándor harmonikázott, míg Kovács Endre basszusgitározott.

Ahogy az nálunk lenni szokott, a zenekar énekesei is felléptek. Seres Angelika, K. Tóth Péter és Melega Krisztián énekelt filmrészleteket a nagyérdemű számára.

A produkció igényes, ám kis költségvetésű volt (értsd: nem „béreltük” ki Darth Wadert és a Titanicot sem halásztuk ki az Atlanti-óceán fenekéről),  ezért nem látásból kellett felismerni a produkciót, hanem hallásból.

A felismerésre itt tényleg szükség volt, hiszen ezúttal Laci bá kimondottan szűkszavúra sikeredett konferansz szövegeiből nem lehetett rájönni a filmcímekre, és esetenként még a szerzőre sem… Egy kis agytorna után megnevezhették a jelenlévő zeneszerető tévénézők a filmcímeket, melyért még jutalom is járt.

A jutalom, az ofze boltból is megrendelhető DVD lemezek egy-egy darabja volt. A nyerteseknek – melyek nevét az Orosházi Életben is közzétesszük ám most még nem ismert kilétük – ezúton is gratulálunk!

Zárásként következzék a Gavallér Gergő által készített fotók nézegetése.