1929. december 6.

Nam csak a szemnek volt jó. (További fotókért klikk a képre!)

Még, még, még!
Forgó Imi képeiért klikk a képre!

Hoppá, hoppá!
Újabb történés volt zenekarunk háza táján.  Decemberben már huszonegyedik éve hallható fúvós muzsika Orosházán, de ez más volt. Azonban ezt sem tartottuk titokban.
A meglepettség némi önkritikát takar és büszkén újságolhatom, hogy három nappal ezelőtti eseményről számolok be. Ebből is látszik, hogy honlapunk ismét felvette a zenekar ritmusát. Egy beszámoló következik képgalériákkal és egy videóval.

No, de lássuk mi történ advent második vasárnapján, az Úr 2009-dik évének mikulásán.

A BEOL galériájáért klikk a képre!

A BEOL galériájáért klikk a képre!

Egykor, azaz 1929-ben egy maroknyi csapat, most viszont egy busznyi zenész állt „civilben” december 6-án az orosházi publikum elé. Tudom, sokszor mondtuk már, hogy nyolcvanadik évünket tapossuk, de ez büszkeség. (Ha a hírek igazak, akkor az ország harmadik legidősebb zenekara vagyunk.)

A zene világnapján gálahangversenyen ünnepeltünk, most karácsonyi dalokkal fűszerezve tudattuk városunk lakóival az adventi koszorú mellett, hogy 80 évvel ezelőtt ezen a napon – azaz december 6-án – volt zenekarunk elődeinek első fellépése.

Nem érte váratlanul a térzene földijeinket, hiszen meghirdettük az orosházi médiában, azonban meglepetés erre az alkalomra is jutott. Két zeneszám között Németh Bélát, Orosháza polgármesterét láttuk felénk közeledni. A politikus sok mindenhez ért, azonban most első ránézésre is egy szokatlan szerepben láttuk városunk első emberét. Zsúrkocsin tolt felénk egy hatalmas tortát némi szikraszökőkúttal és 80-as számmal díszítve. Közönségünk és zenekarunk számára egyaránt meglepetés volt e nemes gesztus, melyet ezúton is köszönünk.

Az oroscafe galériájáért klikk a fotóra!

Az OrosCafé.hu galériájáért klikk a fotóra!

Fázósabb lányaink már várták mini koncertünk végét, de a hideg levegőről az ajándék után már meg is feledkeztünk. Gondolatainkat az édesség utáni sóvárgás uralta. A tervezett zeneszámok eljátszását követően indultuk be a PMK-ba a hangszertokjaink és a süteményes tányérok irányába.

Zárásnak pedig következzék a bevezetőben ígért videó: