A fúvósok 22. szilvesztere

Az OrosCafé.hu oldalon jelent meg a karnagyunkkal készült interjú a XXII. Szilveszteri hangverseny előtt.

Az Orosházi Fúvószenekar immár 22. alkalommal rendezi meg hagyományos szilveszteri hangversenyét. A műsorban rengeteg komoly- és könnyűzenei darab szerepel, sok meglepetéssel tarkítva. A zenekar karmesterét, K. Tóth Lászlót kérdeztük a koncertről.

A fúvósok idén is telt ház előtt játszanak  (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fúvósok idén is telt ház előtt játszanak
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Kihagyás nélkül ez lesz a 22. hangversenyünk. Zömében könnyűzenei darabokkal készülünk, a műsor 80 százaléka idén teljesen új lesz. Az idei lista – mivel Erkel Ferenc emlékév van – tartalmaz két Erkel művet is, amit a zombai táncosok közreműködésével viszünk színpadra – mondta a karnagy.A fúvósok a 22 év alatt közel 300 művet mutattak be a közönségnek nagy sikerrel. A 2010-es szilveszteri műsorban szerepel majd Johann Strauss Cigánybárójának Nyitánya, Brahms I. Magyar tánca és egy, a Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből készült egyveleg is. A könnyűzenei oldalról felcsendül Lionel Richie és Michael Jackson világhírű szerzeménye, a We are the World, a Beach Boys Golden Hits és Jerry Hermantól a Hello Dolly című sláger. A hangversenyen a zenekar tagjain kívül vendégművészek is fellépnek majd. Újra eljönnek a Zombai Hagyományőrző Egyesület táncosai és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Mazsorett csoportja is.

– Ezelőtt pár évvel még 65-en voltunk a színpadon, a zenekari létszám most 45 fő. Utánpótlásként sok szeretettel várjuk a fiatalokat! Ez a fúvószenekar már 81 éves, ennyi ideje szolgáljuk a várost, veszünk részt a rendezvényein. Én nagyon szeretném, ha a fiatalok megindulnának felénk, mert az orosházi fúvószenekarnak fenn kell maradnia akkor is, ha mi már kiöregszünk – hangsúlyozta K. Tóth László.”