Fúvószenével búcsúztak 2010-től

Az OrosCafé.hu közölt egy összefoglalót a XXII. Szilveszteri hangversenyről, melyet közreadunk mi is.

Az Orosházi Fúvószenekar XXII. Szilveszteri hangversenyére – ahogy az lenni szokott – zsúfolásig megtelt a művelődési központ színházterme. A zenészek a már klasszikusnak mondható bevonuló zenével, az Illés zenekar Újra itt van című szerzeményével köszöntötték a közönséget. Az orosházi fúvósok amolyan “mindent játszó” zenekar, nem ragadtak le egy stílusnál. Ez a mostani repertoáron is érezhető volt, hisz K. Tóth László karnagy vezetésével játszottak nyitányt, operettet, keringőt, palotást és sok-sok könnyűzenét.

A hangversenyen két tánccsoport is vendégszerepelt. A testvértelepülés, Zomba néptáncosai Toláczi József irányításával immár 9. alkalommal tették tiszteletüket a fúvóskoncerten. Idén három produkcióban is színpadra álltak zenekari kísérettel, hatalmas sikert aratva.

A "bajor trombitások" szólója (klikk a képre) Fotók: Nagy Blanka

A "bajor trombitások" szólója (klikk a képre az OrosCafé galériájához) Fotók: Nagy Blanka

A fúvószenekar már-már elképzelhetetlen mazsorettesek nélkül. Az orosházi művészeti iskola fiatal lányai Keresztes Andrea szakmai vezetése mellett mutatták be tánctudásukat, learatva a jól megérdemelt vastapsot.

Hosszú évek óta minden évben mikrofont ragadnak a zenekar tagjai. Idén Szegi Katalin énekelte el a Hello Dolly című világslágert fúvós kollégái kísérete mellett. A fúvós utánpótlás is külön figyelmet kapott ezen az estén, öt fiatal játszott kamarazenét. Természetesen a poénok sem maradhattak el: három “délceg trombitás” bajor jelmezbe öltözve mulattatta a nagyérdeműt, miközben a hetyke bajor menyecske felszolgálta nekik a hideg sört.A koncerten a fúvósok összeszedetten és közönségszórakoztatóan játszottak, a ráadásban pedig zúgott a vastaps a nézőtérről. A hangversenyt követő állófogadáson K. Tóth László karnagy köszönetet mondott minden zenekarosnak, szülőnek és támogatónak. Zalai Mihály alpolgármester pohárköszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ami a bécsieknek az újévi koncert, az Orosházának a fúvószenekar szilveszteri hangversenye:
– A 2010-es esztendőben rengeteg színvonalas kulturális esemény helyszíne volt Orosháza. Ezek méltó lezárása a hagyományos fúvós szilveszteri hangverseny, mely immár 22 éve arat hatalmas sikert – mondta az alpolgármester.

A koncertet 5 kamerával rögzítette a városi televízió, melyből dupla DVD lemez jelenik meg 2011 tavaszán. A tévében addig is részleteket adunk majd a nagyszabású koncertről.