Fúvóskoncert az éhező gyermekekért

Karnagyunkkal, Laci bácsival készített az OrosCafé.hu rövid interjút a közelgő jótékonysági koncert kapcsán, amit mi is közreadunk.

Az Orosházi Fúvószenekar tagjai mozgalmas nyári hónapokon vannak túl, a sok kisebb-nagyobb itthoni fellépés mellett kétszer is jártak Zombán. A zenekar őszi programjáról K. Tóth László karmestert kérdeztük.

Milyen zenei eseményekre számíthat városunk fúvószenét szerető közönsége az ősszel?

A legközelebbi nagy esemény szeptember 30-án lesz, amikor hangversenyt rendezünk a Zene Világnapja tiszteletére a művelődési központ színháztermében. A koncert bevételét teljes egészében felajánljuk városunk szegénysorban élő gyermekei részére.

Milyen ötlettől vezérelve született ez az elhatározás?

A közelmúltban feleségemmel együtt egy megrázó élményben volt részünk: becsöngetett hozzánk több kisgyerek, akik ételt kértek, mert több napja nem ettek. Ezután éltem a jótékonysági javaslatommal a zenekar tagjai felé, akik felvetésemet támogatták. A 18.30 órakor kezdődő hangversenyen nem lesz belépődíj, ugyanakkor kérjük kedves közönségünket, hogy a kihelyezett urnákba tett forintjaikkal támogassák kezdeményezésünket. Bíztatom a fúvószenét kedvelő közönséget, hogy minél többen jöjjenek el, élvezzék muzsikánkat és segítsenek. Kimondottan közönségkedvenc darabokat játszunk majd.

A jótékonysági koncertre itt lehet bejelentkezni Facebookon. A koncert műsorát pedig itt lehet elérni.

Mi az év további programja?

Októberben jönnek a protokoll szereplések, koszorúzások. Mindeközben már szeptember elején elkezdtük a felkészülés a XXIII. Szilveszteri hangversenyre.

Már korábban bejelentette, hogy év végén visszavonul, és egykori tanítványának, Fabók Lászlónak adja át a karmesteri pálcát. Hogyan készül karmesterségének utolsó hangversenyére?

Tulajdonképpen ugyanúgy, mint az eddigi harminc évben bármikor. Talán kicsit öregesebben, de ugyanolyan lelkesedéssel, hiszen számomra a zene, a zenekar és az általam nagyon szeretett és tisztelt közönség a legfontosabb.