Elnököt választottunk

Az egyesület alapszabályának értelmében a vezetőség mandátuma 4 évre szól. Ez járt le 2012. február 8-án, így a közgyűlés – egyéb más mellett – megválasztotta a következő ciklus elnökét, Kovács Imrét.

Az új elnök: Kovács Imre (klikk a képre) Fotók: Kálmán László

Az új elnök: Kovács Imre (klikk a képre) Fotók: Kálmán László

De mielőtt ennyire előreugranánk, haladjunk csak szépen sorjában.

A művelődési ház kamaratermében a 65 egyesületi tagból 35 jelent meg, így a közgyűlés határozatképes volt. Először Kunos Attila gazdasági vezető ismertette a pénzügyi helyzetet, majd Éliás Dávidné összegezte a könyvelési zárás első részét. A részletes pénzügyi beszámolót a következő közgyűlésen tárja a vezetőség a tagság elé, addigra készül el minden beszámoló. Az első két pontot vita nélkül elfogadtuk.

Ezután leköszönő karnagyunk, K. Tóth László mondta el röviden 2011-es szakmai beszámolóját. Laci bácsi kitért arra, hogy tavaly ütközött a legnagyobb nehézségekbe, hiszen egyre kevesebben vagyunk, így nem is tudtunk minden kiszemelt darabot eljátszani. Mindezek ellenére jónak értékelte a 2011-es évet és kiemelte, hogy utódjánál jó kezekben tudja a zenekart.

A tagok megismerték az új karnagy, Fabók László szakmai elképzeléseit is, aki elmondta, apróbb változásokat már most eszközölt a zenekaron belül: szólamok másféle ülésrendje és a próbanapok megváltozása. Az új karnagy egy hónapja próbál a zenekarral, párhuzamosan készülünk a március 15-i koszorúzásra és a templomi hangversenyre. Fabók László elmondta, idén szakmai és anyagi okok miatt nem tervezünk külföldi utat, a helyi fellépések mellett Zombára, illetve a környező településekre, zenekari fesztiválokra megyünk majd el.

Az új elnök: Kovács Imre

Az ülést levezető és ellenőrző dr. Ökrös Ferenc ügyvéd ezt követően előterjesztette az alapszabály módosítását. Ebben az eddigi 9-ről 11-re emelkedett a vezetőségi tagok száma. Ennek oka, hogy szeretnénk, ha több új tag is megismerkedne az egyesület belső életével és segítsenek a hatékony működésben. Emellett megváltozott az egyesület levelezési címe is.

A leköszönő elnök, dr. Muntyán János egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott az ülésen jelen lenni, de írásban jelezte, hogy nem kíván újra indulni az elnöki pozícióért. A tagok titkos szavazással Kovács Imrét választották meg az Orosházi Fúvószenekari Egyesület új elnökének. Az is eldőlt, hogy Éliás Dávidnét titkárnak, Kunos Attilát gazdasági vezetőnek választották, míg Fabók László karnagy automatikusan bekerült a vezetőségbe. A tagok szavazatai alapján Berta Mihály István, Fekécs Levente, Jakóné Varga Erika, Kovács Péter Dávid, Kovács László, K. Tóth Péter és Melega Krisztián segíti majd az elnök munkáját a vezetőségben a következő négy évben.

Az újdonsült elnök már évtizedek óta tagja az egyesületnek, az elmúlt években pedig aktívan részt vett a vezetőség munkájában, aki az OrosCafé.hu hírportálnak nyilatkozott megválasztása után.

Elsőként a most távozó elnök, dr. Muntyán János munkáját köszönte meg, aki egy jól és stabilan működő egyesületet adott tovább. Kiemelte, az eddigi munkát kívánja folytatni annak érdekében, hogy a zenekar további szakmai előrelépést megalapozzák.
– Első feladatunk lesz, hogy az új karmesterrel egyeztessük az idei szakmai terveket, ehhez pedig megteremtsük az anyagi feltételeket. Ez utóbbi nem lesz egyszerű, hiszen a nehéz gazdasági helyzet minket is érint. Emellett fontos, hogy a művészeti iskolával a kapcsolatot új alapokra helyezzük, de a városvezetéssel, a városüzemeltetés igazgatójával, az iskolák és művészeti csoportok vezetőivel is az eddiginél még szorosabb együttműködésre törekszünk. Szeretném, ha a zenekar minél többet szerepelne Orosházán, hogy az itthoniak tudják, milyen nagy múltú és kiváló fúvószenekara van a városnak – zárta Kovács Imre.