Zenéljünk együtt! – fúvósmuzsika

Nem mindennapi koncertre készülünk, ugyanis emberemlékezet hosszú évek óta nem volt arra példa, hogy két orosházi fúvószenekar egyszerre lépjen színpadra. Ennek egyik oka, hogy még valamikor 1990 táján, vagy még hamarabb megszűnt az akkori űttörőzenekar, így nem is volt másik “rezesbanda” a városban. Aztán pár éve a művészeti iskolában megalakult a Gyermek Fúvószenekar, de az élet eddig nem hozott össze minket. Ám ez március 22-én megváltozik, és a kicsikkel együtt lépünk fel a művházban.

A művészeti iskola vezetője és újdonsült elnökünk az elmúlt hetekben többször is tárgyalt egymással a hosszútávú együttműködésről. Ennek egyik első eleme, hogy az iskola XII. Tavaszi Művészeti Fesztiválján néhány év szünet után újra fellépünk. De ennél tovább is mentek, hiszen most nem csak egy szokványos koncertről van szó, hanem egy közös hangversenyről. Ugyanis együtt rendezzük az iskolával a művészeti fesztivál egyik legnagyobb eseményét, aminek a “Zenéljünk együtt címet adtuk. Azt hiszem, ez mindent elmond.

A művészeti iskola igazgatója, Jakab Annamária a következőt nyilatkozta az OrosCafé-nak. A teljes írást itt találjátok.
– Az Orosházi Fúvószenekar vezetője, Fabók László karnagy úr teljes mértékben támogatta azt az ötletemet, hogy a városi zenekart, valamint az iskola Gyermek Fúvószenekarát ismét egy színpadon lássa az orosházi közönség március 22-én este. Talán ez az az esemény, amelyet én személy szerint legnagyobb izgalommal várok. A hangversenyen a társastáncosokat, és a moderntáncosokat is láthatjuk, de természetesen a „legnagyobb titok” övezi, hogy milyen formában.

Két zenekar és két tánccsoport

Március 22-én 18 órától a művelődési központ színházteremben kezdődik a fúvósmuzsika, ahol köszöntőt mond Zalai Mihály, Orosháza város alpolgármestere.

Közreműködnek:

Orosházi Fúvószenekar (karnagy: Fabók László)
Gyermek Fúvószenekar (karnagy: Debreceni Örs)
Bras formációs csoport (koreográfus: Horváthné Kriczki Zita)
Flamingo csoport (koreográfus: Keresztesné Deák Andrea).

A XII. Tavaszi Művészeti Fesztiválra támogatói jegyek a helyszínen vásárolhatók, gyermekeknek: 500,-Ft, felnőtteknek: 1000,-Ft.