Ruhára gyűjtöttünk – múltidéző

Érdekes újságcikk került elő a múltból a napokban. Az orosházi könyvtárosok blogjukon indítottak egy remek sorozatot múltidéző címen. A könyvtár hatalmas archívumában kutakodnak, és korabeli újságcikkeket keresnek, amik kapcsolódnak Orosházához, vagy egy-egy eseményhez, évfordulóhoz.

Így akadtak rá az Orosházi Napló 1992. április 30-i számában egy nyílt levélre, amit akkori karnagyunk, K. Tóth László és az egyesület elnöke, Gigacz Istvánné jegyzett. Ebben Laci bácsi arra kéri az orosháziakat, hogy segítsenek nekünk egy új egyenruha varratásában.

Nyílt levél az orosháziakhoz (Orosházi Napló, 1992. április 30.)

Nyílt levél az orosháziakhoz (klikk nagyobbért) Orosházi Napló, 1992. április 30.

Emlékszem még azokra az időkre, az 1990-es évek elejére, amikor tényleg póló és farmer volt a legjobb fellépőruhánk. Az akkori összefogás sikeres volt, és a pár hónappal későbbi minősítésre már az új zenekari szmokingban álltunk ki a zsűri elé. Nagy volt az öröm, mert tényleg minőségi váltás volt ez annak idején.

A piros-fekete színű szmoking lett a zenekar “védjegye”. Sok nagy koncertet, hangversenyt megszolgált rajtunk az elmúlt közel 20 évben. Ezt a ruhát 2011-ben még viseltük a templomi hangversenyen, azonban idén már nem vettük elő. Eljárt felette az idő, az akkori kamaszok, akikre méretezték ma már mind meglett felnőttek. A szmoking még éppen feljön ránk, de jelentkezni már nem tudunk benne 🙂

Feszítünk az új szmokingban - 1993-ban

Feszítünk az új szmokingban - 1993-ban (klikkelj régi képekért)

Az egyenruha kérdés évek óta újra napirenden van a zenekaron belül. Ezen enyhített a pár éve Svájcból kapott menetruha, és a nemrégiben varratott mellény, de igazi, elegáns egyenruhánk azóta sincs, hiszen 55-60 főre varratni minőségi ruhát horribilis összegbe kerül.

Lehet, hogy ideje lenne újra megjelentetni egy hasonló nyílt levelet…