Születésnapot és évfordulót is ünnepelünk – hangversennyel

Nem akármilyen évfordulóhoz érkeztünk 2014 év végén. Sőt, évfordulókhoz, hiszen kettős ünnep számunka az év utolsó hónapja, ezért…

A két jeles évfordulót együtt ünnepeljük tehát egy nagyszabású hangversennyel. A részletekért és a pontos műsorért klikk 

Az egykori tűzoltózenekart 1929-ben, azaz 85 évvel ezelőtt alapították elődeink, azóta folyamatosan van fúvószenekar a városban. Ez nekünk kiváltképp örömteli, hiszen ezért tudunk mi, utódok még most is kedvenc hobbinknak, a fúvószenének élni.

A másik kerek szám a 25-ös. Ez lesz ugyanis a 25. évzáró koncertünk. Korábban Szilveszteri hangverseny néven futott, és rendre telt házat vonzott. Igaz, most nem szilveszterkor lesz, hiszen a két évfordulót összevonva tartjuk meg a koncertet, de a hangulat most is hasonló lesz az akkorihoz.

Nagyon készülünk, vendégeket is hívtunk a jeles eseményre.

Íme a meghívó, ebből sok minden kiderül

Íme a meghívó, ebből sok minden kiderül

Itt lesznek régi barátaink, a zombai táncosok, de ismét felkértük a művészeti iskola fúvószenekarát, üljenek be és zenéljenek ők is, hiszen bízunk benne, hogy sok kisgyerek ül majd egyszer közénk a nagyzenekarba. De jön a művészeti iskola mazsorett csoportja is, és vendégművészként énekel majd Kőszegi-Németh József énekművész is, aki – nem mellékesen – a művészeti iskola igazgatója.

Jegyek a Petőfi Művelődési Központban kaphatók 2000 Ft, 1500 Ft és 1000 Ft-os áron.

A koncertről, és annak aktualitásáról így vélekedik karnagyunk, Fabók László.
– Az, hogy ez a zenekar 85 éves, sok mindent jelent. Többek között azt, hogy a fúvószenét szerető gyerekek és felnőttek sokszor a szabadidejüket is feladva tesznek azért, hogy a zenekar tovább működjön. Nem egyszerű a helyzetünk, de a jövőt építve egyre szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a művészeti iskolával. Ezért is hívtuk meg őket is a koncertre. Az pedig, hogy zombai barátaink ismét táncolnak, az majdhogynem természetes, hiszen ők is szeretettel látnak minket vendégül minden évben Zombán. Ez már több, mit egy szakmai kapcsolat, ez már igazi barátság.

Várunk minden fúvószenét szeretőt, búcsúztassuk együtt 2014-et remek fúvószenével.