In Memoriam Hajdu Hanna (1961-2019)

Az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elhunyt, egykori elnökére emlékezünk.

Rövid időn belül itt hagyott minket még egy olyan ember, aki egyesületi elnökként sokat tett az Orosházi Fúvószenekarért.

Mindig is őszinte ember voltál. Ami a szíveden, az a szádon. Ez a sokszor hátrányokkal járó tulajdonság azonban előny is egyben: tudtuk, miről mit gondolsz, mi a meglátásod, hogyan oldanád meg a kialakult helyzeteket. Ez pedig kiváló vita alapnak bizonyult.

Sokszor erődön felül, saját dolgaidat félretéve intézted az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnökeként a zenekar ügyes bajos dolgait 2006 és 2008 között. De nem csak ebben a szűk két évben voltál aktív, már jóval korábban a fúvóscsalád tagjaként tevékenykedtél köztünk, hiszen gyermekeid játszottak a zenekarban.

Kísértél minket a belföldi és külföldi turnékra. Ha kellett, elnöki mivoltodban polgármesterekkel társalogtál, de ha arra volt szükség, szülőként te is beálltál kenni reggelire a vajaskenyeret. Igazi közösségi emberként mindig velünk voltál, ha szükségünk volt rád.

Pedagógusként ahhoz is remekül értettél, hogyan simíts el félreértéseket, és miként támogass, buzdíts minket egy egy nagyobb feladat előtt. Feladat pedig volt bőven. Lengyelországi- és hazai turnék, na meg az orosházi hangversenyek előkészületei. Mind sok feladattal és munkával járó rendezvény, amiből te is kivetted a részed.

Az elmúlt években kevesebbet találkoztunk. Gyerekeid felnőttek, elkerültek Orosházáról, így a zenekarból is, neked pedig az volt a célod, hogy legyőzd a betegséget. Ebben is őszinte voltál, itt sem rejtetted véka alá, milyen harcot vívsz a rákkal. Meglátásaiddal, tapasztalataiddal segítetted azokat, akiket szintén megtámadott ez az alattomos kór. Ám amikor összefutottunk, töretlen hittel és mosollyal mondtad, meggyógyulsz. Ezt a harcot azonban nem sikerült megnyerned, 2019. március 17-én végleg megpihentél.

Ezúton is búcsúzik tőled az Orosházi Fúvószenekar nagy családja. Drága Hanna, nyugodj békében!

Hajdu Hanna temetése április 6-án, szombaton 11 órakor lesz Orosházán az Alvégi temetőben.