Készülünk a XVI. Szilveszteri hangversenyre

Ismét a sportcsarnokban, immár negyedik éve! A hangversenyterem már régen kicsinek bizonyult, és 2000-ben megtörtént a váltás. Azóta már a sokkal nagyobb termet is belaktuk, és az idén már rutinosan készülődtünk az évad legnagyobb megmérettetésére, a XVI. Szilveszteri hangversenyre.
Ahogy az lenni szokott ilyenkor, aki él és mozog, összejön a koncert előtti nap reggelén az Ifiházban, (ami ma már a Zeneiskola része, de nekünk még jó hosszú ideig Ifiház marad) és elkezdődik a költözködés. Zenészek és szülők együtt dolgoznak, pakolnak. Teherautó számra vándorol a rengeteg hangszer, és egyéb felszerelés a csarnokba, ahol már a gárda másik fele várakozik arra, hogy elkezdhesse a színpad építését.

Az Egyesület az évek alatt apránként megvásárolt egy színpadra való felszerelést. Itt nem a legújabb könnyű szerkezetekre kell gondolni, hanem a saját céljainknak megfelelő, zenekaros szülők által tervezett szerkezetre. Ezt viszonylag gyorsan fel lehet állítani, és már lehet is berendezkedni a zenekarnak.

A hangosítás beszerelése után pedig már kezdődik is a főpróba. Jó pár éve már a békési Pállfy Sándorék hangosítanak minket. Az együttműködés tökéletes, és a srácok is nagyon profin végzik a dolgukat, ami a mi munkánkat nagyban könnyíti. A komoly hang, – és fénytechnika ma már elengedhetetlen része koncertünknek.

Az énekesek, vonósok és táncosok sorban érkeznek, hogy az utolsó simításokat is elvégezzük a közös produkció bemutatása elõtt. Ezután a zenekar is nekiáll, hogy az önálló darabokat még utoljára átnézze, hogy másnap önök elé tárhassuk tudásunkat.

Készítettünk pár fotót arról, milyen is nálunk egy hangverseny előtti készülődés. A kulisszák mögé csak kevesen látnak, de most kinyitjuk ezt a képzeletbeli kaput, és mindenkinek bepillantást engedünk a háttérbe, ami nagyon fontos része a hangversenynek.