2 in 1 (Kettő az egyben)

A felületes szemlélőnek, ki a televízió nevű csodadobozt nézi éjt nappallá téve, valószínűleg e cím hallatán egy tüstént (instant) kávé reklámja zakatol a fejében …feleslegesen, és tévesen… Hisz úgy is megfogalmazhatnánk: összeköti a kellemest a hasznossal.
De ki?
Természetesen mi, az Orosházi Fúvószenekar.
Hivatalosabb megfogalmazásban nekünk és közönségünknek Fúvós élményben volt részünk. Ami igaz is, mivel Gyopároson az élményfürdőben adtunk koncertet.

Az összkép a következő volt: a színpad jobb és bal oldalán ismerősök és ismeretlenek pancsoltak, a szemközti büfében hűsítő italokat fogyasztottak és lakmároztak, míg a központban az odaadó zenészek kicsiny hada dolgozott és izzadt. Tehát a megváltott belépővel az Alföld gyöngyének előnyeit és a fúvós zenét egyaránt élvezhették az érdeklődők.

A víz és a “rezesbanda” összhangja ismét jelesre vizsgázott. Ez azért is különösen fontos, mert idén is megrendezzük a Fürdővárosok Fesztiválját (immáron harmadik alkalommal, és külföldi résztvevőkkel), melynek színhelye Gyopárosfürdő. Meghívott vendégeink: Musikgesellschaft Stüsslingen (Erlinsbach – Svájc); Młodzieżowa Orkiestra Dęta (Choroszcz – Lengyelország), Hódmezővásárhely és Szarvas város fúvószenekarai.

Külön öröm volt számunkra, hogy ezen estén már csak a medencék között sétáló fürdőzők strandpapucsa csattogott és puffogott, ütős sorunk már nem. Ennek oka, hogy ekkor avattuk fel az új dobfelszerelést, melyet Asztalos Jánosnak, a Koccintó tulajdonosának segítségével vásároltunk. Az új dobszerkó főbb tulajdonságai közé tartozik a jó megjelenés és a megfelelő hang.

Ezek után sajnálja, hogy nem volt ott? Mardossa a lelkiismeret? Ne eméssze magát! Találkozzunk 2006. július 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) Gyopárosfürdőn a Fürdővárosok III. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválján.