Sárkányhajó bajnokság (+ videó)

Sok olyan dolog van, amitől egy kicsit ódzkodok. Ilyen volt a blog írás is, de most már gyakorlott blogger vagyok. Megtörtem…

Az OFZE most egy újabb feladatot adott nekem. Sportriporterkedtem. Ettől nem ódzkodtam annyira, az eredmény dokumentált.  Sajnos én nem láttam be a teljes pályát, de most ön két kameraállásból is megtekintheti a viadalt. Tanulság: egy kis rutin még elkél nekem, és a sárkányhajózó fúvósoknak egyaránt. Az evezős orosháziak dobogósok lettek, őket már díjazták. Eredményeimet ítélje meg a Kedves Olvasó.

Történt, hogy az önkormányzat részéről Patyi Gábor keresett fel minket, miszerint a települések közötti sárkányhajó bajnokságon képviseljük városunk. Elmondta, azért gondolt ránk mert egy ilyen sport egy összeszokott bandát igényel. Mi pedig már jól ismerjük egymást, hisz évek óta együtt zenélünk és  10 órákat  utazunk a turnéink során. Egy-egy ilyen hosszú buszút után valóban megismerjük egymást.

Belelkesedtünk, majd letöltöttök a kiírást. Apró nehézség bonyolította az ügyet, mégpedig a nemek aránya. De ezt is megoldottuk és még víziszonyos zenészeket is az indulásra bírtunk. Jelszó, mely a dobogón is elhangzott: Egy Banda! Egy hang!

Valóban összeszokott banda vagyunk, bár ez az evezésen nem mindig látszott. Főleg az első csapásokon… Mentségeket nem ildomos keresni, ezért nem is teszem azt társaim nevében, pusztán a tényeket közlöm:

  • Úgy vállaltuk el a versenyt, hogy csapatunk 99%-a „élőben” még nem is látott  ilyen típusú hajót
  • Sokan még evezőt sem fogtak soha a kezükben
  • Akadt olyan lelkes versenyző is, aki víziszonyos. DE: Egy Banda! Egy Hang!
  • Ellenfeleink az evezős sportokban járatosak voltak

A tényekhez hozzátartozik, hogy:

  • Jó szövetségi kapitányt választottunk
  • Lelkesek voltunk
  • Az interneten megnéztük, hogy milyen is egy ilyen hajó
  • A vízzel nem volt semmi gond, hiszen már több tucat aranyhoz ezüsthöz és bronzhoz is aszisztált magyaroknak és más nemzetek versenyzőinek egyaránt

Az eredményt pedig nem kell szégyelnünk. Három csapatból a harmadikok lettünk. Mondani szokták, hogy a részvét is felér egy győzelemmel. Ez bizony így volt most is. Nem tudom, hogy hány városba küldték ki a versenyfelhívást, de csak Tiszaújváros, Jászberény és Orosháza nevezett. Ez a kihívás nagyságát jelzi! Ezért is büszkék vagyunk magunkra.

A távot 56,27 másodperc alatt teljesítette evezős válogatottunk. Az érmet Wiesz Róbert a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ifjúsági válogatottjának vezetője akasztotta sportolóink nyakába.

A sportközvetítés nem jöhetett volna létre a Visual Dream nélkül. Köszönjük támogatásukat!