Könnyed tavaszi fúvószene

A három trombitás - mexikóinak öltözve (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A három trombitás - mexikóinak öltözve (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az Orosházi Fúvószenekar idei első hangversenyére közel 200 néző látogatott el március 20-án, vasárnap. – tudósítja a Kedves Olvasót az OrosCafe.hu

A fúvósoknak a művelődési központ színháztermében rendezett koncert volt az első nagyobb szereplésük a tavaly decemberi Szilveszteri hangverseny óta.

Ezen az estén a könnyed szórakoztatásé volt a főszerep. K. Tóth László karnagy elmondta: vidám, tavaszias hangulatot kívántak hozni a közönség lelkébe a hosszú tél után.

Ahogy az a fúvósoknál lenni szokott, a humor sem maradhatott el a koncertről. A szilveszteri koncert után a három trombitás ismét beöltözött, ezúttal mexikói jelmezt és sombrerot vettek, így játszották a zenekar kísérete mellett a mexikói táncot. De hallhattunk nyitányt, dixielandet, keringőt, rock ‘n rollt és barokk szvitet. A másfél órás koncert végén a közönség vastapsa kikövetelte a ráadás számot is.

A zenekar a tavasz beköszöntével térzenét ad a városban a következő hetekben, miközben már készülnek az április 23-i városalapítási hangversenyre, melyet immár 42. alkalommal tartanak az evangélikus templomban.