Beszélgetés K. Tóth László karnaggyal (videó)

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az egyesület közgyűlése egyhangúan Fabók Lászlót választotta K. Tóth Laci bácsi utódjának a karnagyi posztra. Ennek apropóján készített az Orosházi Városi Televízió egy hosszabb beszélgetést Laci bácsival. A Paletta című kulturális műsorban Baranyainé Imre Julianna szerkesztő beszélget karnagyunkkal. Két részletben nézhetitek meg a teljes beszélgetést, ha tovább kattintotok.

Az első részben karnagyunk elmondja, miért döntött a visszavonulás mellett és azt is, hogyan képzeli el jövőjét a zenekar életében. Mesél a múltról, a zenekar 1980-as évekbeli fiatalításáról, a turnékról, az egyre fényesebb minősítésekről, az utánpótlás helyzetéről.

A második részben Laci bácsi beszél arról, mit jelent a zenekar életében az egyesület megalakulása. Elmondja, milyen koncepció szerint készülünk hétről-hétre a kisebb-nagyobb fellépésekre és azt is kifejti, milyen szempontok alapján állítja össze az adott repertoárt. A végén pedig elmondja, hogy utódjára, Fabók Lacira nehéz, de nemes feladat vár abban, hogy a zenekart egyben tartsa és tovább fejlődjünk.