A Promenadeon

A cím azért lényeges, hiszen karnagyunk ötletére egy új kezdeményezést indítottunk útjára Orosházán. (Illetve nem új, csak – mondjuk úgy – megújított). Régebben rendszeresen játszott a zenekar a belvárosban térzenéket, ám ez az idők folyamán elkopott. Ezt most felújítjuk, és ezentúl időnként mi is kiülünk a térre, hogy fúvószenével szórakoztassuk az arra járókat.

Az I. világháború áldozatainak állít emléket Pásztor János: Hősök szobra című ötalakos szoborkompozíciója, mely a környék legszebb világháborús emlékműve. Az előtte elhelyezkedő területen adtunk egy térzenét 2007. április 20-án, a városalapításhoz kapcsolódva. (Ez a hely azért fontos zenekarunk számára, mert időről időre a világháborús szoborcsoport előtt készítjük el csoportképünket.)

A szikrázó napsütésben az Árpád-kert szökőkút felöli része teljesen megtelt a koncertünket hallgatókkal. (Érdekessége ennek a délutánnak, hogy ekkor avattuk fel az új, Svájcból kapott ruhánkat is – immár a második garnitúrát).

Műsorunk promenade stílusú műveket tartalmazott, melynek összetételére a komolyság és a könnyedebb hangnem egyaránt jellemző volt. Ezután a „Megvettem Zombát” című zenés néptánc esten közreműködtünk. Erre különösebben nem kellett próbálnunk, mivel régi ismerőseinket, barátainkat a Zombai Hagyományőrző Egyesület tagjait kísértük Brahms V. magyar táncával.