A nagy elsők

Az elsők időszakát éljük. K. Tóth László tiszteletbeli karnagyunk, főállású nyugdíjasként adja az első interjúkat, Hét emberének választják a megyei hírportálon, mindeközben mi is szaporítjuk az elsők sorát.

Fabók László vezetésével túl vagyunk az első hivatalos megmérettetésünkön, melyet Orbán Viktor miniszterelnökkel “tudtunk le”, és az első koszorúzáson is megmutattuk, hogy mit követel tőlünk  új karmesterünk. (Nem hivatalos volt a Rétesbolt teraszának megnyitója).

NEW Széchenyi plan, NEW Karnagy, "NEW Wave" (Klikk a képre!)

NEW Széchenyi plan, NEW Karnagy, "NEW Wave"
(klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Első színpadi produkciónkról is megemlékezett a média és az első önálló nagy koncertünknek is pozitív szakmai visszhangja volt. No, de nézzük ezt egy kicsit kibontogatva.

Örömmel mondhatom, hogy már a fent említett szerepléseken is érezhető különbségek mutatkoztak. Öröm, hiszen ezek az alkalmak voltak azok, amelyekből már mások is le tudták szűrni, hogy megy a közös munka, tudunk együtt dolgozni új karnagyunkkal. S most talán még határozottabban mondhatom, hogy ez bizony munka, nem is akármilyen.

Pianot kér karnagyunk (Fotó: OrosCafé.hu - Kecskeméti Krisztina)

Pianot kér karnagyunk
(Fotó: OrosCafé.hu - Kecskeméti Krisztina)

Rendszeres szólampróbák, megnyújtott próbák, mindez eredményekkel. Fabóknak határozott elképzelései vannak és -mint minden karmesternek- megvannak  “ideáljai”, azaz hogyan kell szólni, hol kell pianora halkulni és a mélyrezeknek mikor kell a fuvolák mögé elbújni. Mindezt következetesen kéri számon rajtunk hétről hétre, alkalomról alkalomra.

Az elmúlt hónapok munkáit a LINAMAR üzemcsarnok avatóján és a március 15-i koszorúzáson is lehetett érzékelni, de kétségtelen, hogy a templomi, azaz a 43.Városalapítási hangversenyünkre már új megvilágításban szólaltak meg repertoárunk régi darabjai és az “új hullám” jegyében betanult darabok is. Jól eső kritikákat kaptunk zeneszerető ismerőseinktől is, de kétségtelen hogy a környékbeli települések szakembereinek dicsérő szavait tekinthetjük leginkább objektívnek. [Kedves olvasó azt meg te döntsd el, hogy K. Tóth Laci bá elismerő szavai objektívek-é vagy sem 🙂 ]

Ha csatlakozni kívánsz egy lelkes csapathoz, akiket a zene köt össze jelentkezz!  Lehetsz dobos, fa- vagy épp rézfúvós akkor is helyed van köztünk! S, ha  olvasod e sorokat egykori tagunk és újra csatlakozni kívánsz hozzánk téged is várunk vissza szeretettel!

De az elsők sora még közel sem ért véget. Hiszen gondoljunk csak az első turnéra, az első Szilveszteri hangversenyre, stb. Magam és zenész társaim nevében mondhatom, hogy ezeket is kíváncsian várjuk. Engem lelkesít az “új OFZE”.