Beatlest is játszanak az orosházi fúvósok a templomi koncerten

Újra felcsendül a fúvószene az orosházi evangélikus templomban. A település alapítóinak tiszteletére rendezett hangverseny nagy múltra tekint vissza, amire most is sok újdonsággal készülünk.

Április 23-án, a településalapítási ünnepségsorozat részeként tartjuk az 51. Templomi hangversenyt. Mondhatjuk, hogy ez a koncert az év első igazán komoly megmérettetése, amire minden évben tanulunk új zenéket. Ezek közül az egyik Jacob de Haan kiváló szerzeménye.
– A Holland zeneszerző kimondottan fúvószenekaroknak ír darabokat, tőle már többet is játszottunk (itt és itt nézhető és hallgatható meg). Most talán az egyik legnehezebbet, az Oregon címűt tanultuk meg, amire bizton mondhatom, hogy már most a zenekar egyik kedvence lett – mondja Debreczeni Márk. A zenekar karmestere hangsúlyozza, törekszenek arra, hogy közismert slágereket is műsorra tűzzenek, így esett a választás a Beatles egyik slágerére. 

– A John Lennon és Paul McCartney által írt és világhírűvé vált Hey Jude című zeneszám fúvós átirata is felcsendül majd a templom semmihez nem fogható, csodás akusztikájában. A zenekar 2014-ben már játszotta a Keresztapa című film zenéjét, mi most újra előadjuk ezt a csodálatos filmzene válogatást, ami nem csak a zenészeknek, de nekem is valódi kihívás, és régen rajta volt a saját bakancslistámon. Emellett másik személyes kedvencem, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zongora sorozatának fúvós átiratából is hallhatnak egy válogatást. A zenekar idősebb tagjai mesélték, ezt a darabot már az 1990-es években, K. Tóth László karmestersége alatt is fújták, utoljára pedig  2009-ben játszották. Úgy vélem, éppen ideje volt újra műsorra tűzni – fogalmaz Debreczeni Márk, aki hozzáteszi, ezek mellett több olyan zeneszám is felcsendül majd, ami az utóbbi években elnyerte a közönség tetszését.

Az 51. Templomi hangverseny április 23-án, vasárnap 18 órakor kezdődik az orosházi evangélikus templomban, ám érdemes korábban érkezni, hiszen a zenekar kamara csoportja 17:40-től fanfárt játszik a templom tornyából. A belépés díjtalan. Az eseményre ide kattintva lehet bejelentkezni Facebookon.

Önnek csak egy gesztus, de nekünk sokat jelent!
Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át zenekarunknak. Részletek ide kattintva.
Köszönjük!
#egybandaegyhang