Fürdővárosok II. Országos Fúvószenekari Fesztiválja

Hónapokkal ezelőtt úgy láttuk, július első hétvégéje kitűnő időpont egy fúvóshétvégére: tomboló vakációban látnivalóra éhes gyerekek, hétvégi kikapcsolódásra vágyó szülők, kellemes meleg délután, kiváló zenekarok mutatós egyenruhában, hát kell ennél több? Nos, aki ellátogatott a rendezvény helyszínére az említett délutánon, az esőáztatta Eötvös-teret láthatott csupán… Hála a gyors segítségnek (köszönjük Bogdánffy igazgató úr!) fedelet kaptunk a fejünk fölé. Pikk-pakk rendeztük be a sportcsarnok pályáját és már melegítettünk is a közös számokkal.

Szarvasról, Hódmezővásárhelyről és Mosonmagyaróvárról érkezett barátainkkal együtt majd kétszáz fúvóslelkű játszotta egyszerre a jól ismert magyar indulókat. Ezt követően egymásnak adtuk át a “szót” így kerekedett színessé a műsor. A négy zenekar széles repertoárja, stílusa, hangulata tette változatossá és gazdaggá a délutánt.

Páratlanul lelkes és hálás közönségünk előtt – és így egymás között – olyan oldott hangulatban telt el ez a nyugodt pár óra, amely igazi kikapcsolódás volt mindnyájuknak.

Másnap a fürdővárosi rendezvényt Gyopároson folytattuk. Az óváriakkal az élményfürdőben hoztuk tető alá a felszabadult muzsikálást. Nótára gyújtottuk barátainkat a vasárnap aktuális Sej, haj Rozival, és játszottunk minden kedvünkre valót latinos számoktól kezdve a tüzes magyarosig. Vastapsos Radetzky-indulóval és jókedvvel zártunk.

A jövő évi viszontlátást tervezve integettünk a vendégeinkkel távolodó busz után, majd a jól sikerült napokat summázva tettük le pihenni hangszereinket. Miért nem hatott ránk a borongós idő? Örültünk egymásnak. Ennyi a titok.

A fotókat itt érheti el a fesztiválról.