Újabb váltás – Kőszegi-Németh József a zenekar karnagya

Mondják, hogy az élet nagy rendező, és ezt időről-időre be is bizonyítja, hiszen idén már a harmadik karnagy vezeti a zenekar szakmai munkáját.

Az első hivatalos fellépés új karnagyunkkal október 23-án. (Fotó: Kecskeméti Krisztina/OrosCafé.hu)

Az első hivatalos fellépés új karnagyunkkal október 23-án. (Fotó: Kecskeméti Krisztina/OrosCafé.hu)

Kőszegi-Németh József szeptember végén váltotta Putnoki Zsoltot.

Fabók László idén áprilisban mondott le, helyére érkezett Békéscsabáról Putnoki Zsolt, akivel a nyáron igencsak aktív munkát végeztünk, és sokat zenéltünk. Néhány hete azonban már nem ő vezeti a szakmai munkát a zenekar élén.

– Az újabb karnagyváltást egy örömteli kényszer szülte. Putnoki Zsolt megnősült, és Békéscsabáról elköltözött Budapestre. Érthető, hogy onnan nem tudja a zenekart vezetni, ezért közös megegyezéssel szeptember elején szerződést bontottunk vele – ismertette Kovács Imre, az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke. – Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen a zenekar igencsak megkedvelte Zsoltot, de az élet ezt hozta. Innen is kívánunk neki sok boldogságot és rengeteg szakmai sikert – fogalmazott az elnök.

Ezt követően újabb karnagykeresésbe kezdtünk, és több jelölttel is tárgyalt az egyesület elnöke. Végül szeptember végén megtaláltuk az új karnagyot.
– Az egyesület vezetése egy hónapos próbaidő után Kőszegi-Németh József énekművésszel, művésztanárral kötött egy éves szerződést, a zenekar október eleje óta már vele dolgozik, és javában készül a december 29-ei 27. Szilveszteri hangversenyre – jelentette be Kovács Imre.

Szórakoztatni, minőségi fúvószenével

Új karnagyunk vérbeli zenész ember. Fúvósként kezdte, majd áttért az ének szakra. Nem ismeretlen előttünk, hiszen évek óta az orosházi Liszt Ferenc Művészeti Iskola igazgatója, és beugróként néhány éve már vezényelt minket.

– Legfőbb célom, hogy újra a régi nagy fényében tündököljön a zenekar. Tudom, hogy ehhez rengeteg munka kell, de állok elébe – fogalmazta meg első gondolatát újdonsült karnagyunk.

– Szeretném összegyűjteni a pozitív energiákat, visszahozni a régi tagokat és újakat, fiatalokat beültetni a zenekarba. Csak így működhet jól a zenekar. Azt szeretném, hogy olyan zenéket játsszunk, és úgy adjuk elő, hogy azt a zenekar és a közönség is maximálisan élvezze. A december végi szilveszteri hangverseny anyagát már így állítom össze, közösen a zenészekkel. Azért velük együtt, ugyanis ez csapatmunka, közösen kell dolgoznunk a sikerért – fogalmazta meg a zenekar vezetője.